Kestane Fidanı Dikiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler?
03-09-2021
11:26:47
Kestane Fidanı Dikiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Kestane bitkisinden kapama bahçe yapıldığında kare, dikdörtgen, üçgen dikim sistemleri kullanılır. Bitki aralıkları genel olarak 10x10 veya 15x15 m olmalıdır. Normal bir tozlaşma, döllenme ve meyve tutumu için çiçeklenme zamanı birbirine uyan en az 2 çeşit uygun aralıklarla dikilmelidir. Bunun için her 3. sıranın 3. ağacı tozlayıcı olarak dikilmelidir.
Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlarde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir. Fidan çukurunu en boy yükselik 50-60 cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz. Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız. Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir. Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın. Fidan çukuruna, 30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız. Fidanı, çukura dik bir şekilde koyunuz, fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız. Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz. Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız. Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
Kestane ağacı fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz. Sitemiz üzerinden kredi kartı havale posta çeki ödeme yöntemlerini kullanarak kestane ağacı fidanı ve diğer meyve fidanı çeşitlerini, sebze fidesi, çiçek fidesi, sebze tohumu ve çiçek tohum siparişlerinizi verebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımız facebook, instagram, twitter ve youtube bizi takip edebilirsiniz.