700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Fındık Fidanı Nasıl Hızlı Büyür?

Fındık Fidanı Nasıl Hızlı Büyür?
Fındık Fidanı Nasıl Hızlı Büyür? 
Fındık Fidanı Nasıl Hızlı Büyür?
Dikimden itibaren fındık fidanlarının sağlıklı olarak gelişebilmesi, iyi taçlanma gösterebilmesi ve verime yattıktan sonra da kaliteli ürün verebilmesi için fındık yetiştiriciliğinde gübreleme büyük önem taşımaktadır. Fındık fidanı gelişimini hızlandırmak için gübre uygulaması yapılmalıdır. Gübre uygulama şekli ve dönemleri şu şekildedir: dikim yapılır iken en az 200 gr tabandan leonardit içerikli organik gübre dikim toprağına karıştırılarak fidanı yerleştirip üzeri kapatılmalıdır.
Dikimi yapılan Fındık fidanı baharla beraber her ikinci sulamada tabandan Map 30 gr ve sacaka 10 gr gübre verilmelidir. Yapraktan da mikro elementli kompoze yaprak gübresi haziran sonun kadar uygulanmalı ve haziran sonun da ise yapraktan kaolin uygulanıp daha sonra benzyladenin ve gibberellin hormonlarının bulunduğu bitki gelişim düzenleyicilerini yapraktan 20 gün arayla verilmelidir. Aynı zamanda her yaprak gübresinin içine insektisit uygulaması yapılmalıdır.
Son gübreleme ise fosfor ve potasyum ağırlıklı tabandan ve yapraktan oluşan yeşil dokuların odunsu dokuya geçmesi için verilmelidir.
Bu uygulamaların hepsi yapılır iken hava sıcaklığının 24 derecenin altında olduğu zamanlarda yapılmasına dikkat edilmelidir.

Fındık fidanı ve çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için 0324 774 67 77 numaralı telefondan bizlere ulaşabilir veya 0542 827 69 47 numaralı whatsapp üzerinden bizlere yazabilirsiniz. Sitemiz üzerinden kredi kartı havale posta çeki ödeme yöntemlerini kullanarak Fındık fidanı ve diğer satışta olan meyve fidanı çeşitlerini, sebze fidesi, çiçek fidesi, sebze tohumu ve çiçek tohum siparişlerinizi verebilirsiniz. Sosyal medya hesaplarımız facebook, instagram, twitter ve youtube’dan bizi takip edebilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.