Antep Fıstığı İlaçlama Programı
04-03-2021
16:48:58

Antep Fıstığı Yetiştiriciliğinde İlaçlama Programı
Ülkemizde üretimi az olmasına rağmen ; ülke ekonomisinde çok büyük katkıya sahip olan Antep fıstığının arazi tecrübeleriyle sabitlenmiş en iyi ilaçlama dönemleri aşağıya sıralanmıştır.

2. Bahar ayında(şubat ayı başı),meyve gözleri ve yaprak gözleri hafif kabarıp açılacakmış gibi olunca; %1.5’lik bordo bulamacı ya da %2,5‘luğa eşdeğer hazır Metalik Bakır uygulanır.
3. Antep fıstığımız, mercimek tanesi kadar olunca hemen ilaçlama yapılmalı; (WP)fungusit+(SC)İnsektisit+yaprak gübresi karıştırılıp uygulama yapmalı(yaprak gübresi aynı olabilir).
4. 10 gün sonra tekrar ilaçlama yapmak üzere farklı bir etken maddeli ilaçlarla ilaçlama tekrarlanmalıdır(iç kurdu ve karazenk hastalığı ile mücadelede bu şart).
5. Son İlaçlamadan 15-20 gün sonra tekrar ilaçlama (farklı etken maddeli ilaçlarla)Zararlı ve hastalık takibine göre ilaçlamaya devam edilir .
Not: Açık havada ilaçlama yapınız.
İLAÇLAMA SIRASI: AMBALAJIN ÜZERİNDEKİ FORMÜLASYON ŞEKLİ ; YAZAN YERE BAKIP, WP,SP,SC,EC OLMASINA GÖRE VE EN SON YAPRAK GÜBRESİ OLARAK SIRAYLA, HER İLAÇTAN SONRA İSE SU TAKVİYESİ YAPILARAK SIRAYLA TANKA DÖKÜLÜR.İLAÇLAMADAN SONRA YAĞMUR YAĞARSA İLAÇLAMANIN TEKRARLANMASI GEREKİR.