700 TL ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ

Lion 15.30.15+Mikro Element Şelatlı Toz Gübre (20 kg)

Garanti Süresi
24 Ay
* 266,23 TL den başlayan taksitlerle!!
0.00 Puan - 0 Değerlendirme
266,23 TL
Şelatlı Lion 15.30.15+ Mikro Element Toz Gübre 
İçerisinde %15 azot, %30 fosfor ve %15 potasyum ve %0,09 bakır, %0,05 demir, %0,03 mangan ve %0,04 çinko mevcuttur.Tamamı şelatlıdır.Damlamadan veya direk fidan çukuruna verilebilir.

Şelatlı Gübre Ne Demektir?
Şelat Demir, bakır, çinko, magnezyum, mangan) yarayışsız forma dönüşmelerini engeller, yarayışlılığını artırır ve besinin bitki tarafından daha kolay alınmasını sağlar. Metallerin dışındaki maddelerde şelatlama önemli değil.Burada en kaba tabirle bitkiye verilen demir gübresi paslanırsa bitkinin alabileceği formdan çıkar.Şelat bu noktada havayla teması olan metallarin bitkinin alabileceği formdan çıkmasını engeller.
 
Gübre Kullanımı: 
Lion damlama Gübrelerini bitkilerin dönemlerine göre uygun formülasyonlar seçilerek yeterli dozlarda verilmelidir. 
Damlamadan dönüme:1-2kg
Yapraktan:400 litrelik bir tanka 1-2 kg
Ağaç Dibine:1-3 yaşındaki ağaçlara 250 gram, daha büyük olan ağaçlara 300-600 gram arasında toprağa karıştırılıp sulama yapılabilir.
PH seviyesi yüksek olan arazilerde önce sıvı kükürt uygulaması yapmanızı tavsiye ederiz.
 
Gübre Kullanım Zamanı:Bitkinin ihtiyacına göre 12 ay kullanılabilir.
 
Bitki Besin Elementleri ve Faydaları

 AZOT (N), bitkilerde kök gelişimi, bitki boyu, gövde kalınlığı, yaprak sayısı ve iriliği, dal sayısı, kalınlığı ve uzunluğu, sürgün ve meyve/dane gelişimine doğrudan etkilidir. Bitkilerin vejetasyon dönemi boyunca topraktan azot aldığı unutulmamalı ve gelişiminin her evresinde toprakta yeterli düzeyde azot bulunması sağlanmalıdır. Azot salma sulama,yağışlarla yada toprak yüzeyinde kaldığında en kolay kayba uğrayan bitki besin maddesidir.yıkanmadan kaynaklanan kaybı en aza indirmek için azotlu gübrelemenin belli aralıklarla birkaç defa da tamamlanması en doğru yaklaşım olacaktır. 

FOSFOR (P), bitkide kök gelişimini hızlandırır ve güçlü bir kök sistemi meydana getirir. Eşzamanlı çiçeklenmeyi teşvik eder, dane ve meyve tutumunu arttırır. İri ve dolgun meyve oluşmasını sağlar. Bitkilerin kuraklığa ve hastalıklara karşı dayanımını arttırır. Generatif gelişmeyi hızlandırarak erken hasat imkanını sağlar. Fosfor eksikliğinde bitkilerde yavaş, cılız ve bodur büyüme gözlenir. Yaprak gelişimi azalır ve erken zamanda dökülür. Bitkinin gövde ve köklerinde ortaya çıkan büyüme geriliği, üreme organlarında da görülür. Bitkiler daha geç çiçek açar, çiçek sayısı daha az olur ve tohum oluşumu olumsuz etkilenir.

POTASYUM (K), bitkilerde yeşil aksamın dayanıklılığı ve ürün kalitesi üzerine doğrudan etkilidir. Bunun yanı sıra bitkinin su kullanım etkinliğini artırır ve kurak koşullarda su stresine dayanma süresini uzatır. Olumsuz iklim koşullarına, hastalık etmenlerine, zararlılara karşı dayanıklı bitkiler yetiştirebilmek için bitkilerin ihtiyaç duydukları dönemlerde potasyum ihtiyaçları karşılanmalıdır. Dane ve meyvelerin yeterli iriliğe, dolgunluğa,sertliğe ve renge sahip olması için potasyum gerekli bir besin maddesidir. Ürünün sertliği ve dayanıklılığını artırdığı için nakliye esnasında oluşabilecek kayıpları en aza indirir. Meyve dökülmelerini en aza indirir ve raf ömrünü uzatır.

MAGNEZYUM (Mg), bitkilerde yeşil rengin ana bileşenidir. Bitkinin güneş ışınlarını almasında ve fotosentezde direk olarak kullanmasında rol alır. Sağlıklı,gür ve koyu yeşil yaprakların olmasını sağlar. Bitkinin fotosentez gücünü, protein sentezini ve kuru madde biriktirme kapasitesini artırır.. Yeterli magnezyumu alamayan bitkiler yeterli klorofili üretemezler ve bitkide yeşil renk giderek açılır. Bu durumda fotosentez yapamaz ve bitki gelişimi giderek azalır.

KÜKÜRT (S), bitkilerin büyümesini ve olgunlaşmasını hızlandırır. Kükürt noksanlığında bitkiler normale göre daha küçük kalır . Bitkilerde Azot ve Kükürt noksanlığını ayırt etmek çoğu zaman güçtür. Kükürt noksanlığında kloroz damarlar arasında sararma ile başlar ve giderek tüm yaprağa yayılır. Keten, soya fasülyesi, yer fıstığı ve kolza gibi yağ bitkilerinde kükürt, yağ oluşumu üzerine önemli etki yapar. Bununla birlikte kükürt ile uygulanan magnezyum, bitkilerde yağ miktarını önemli ölçüde artırır.
 
KALSİYUM
Kalsiyum bitkide hücre duvarlarını güçlendirir ve dolayısıyla çevresel strese karşı bitkinin direncini artırır. Kök gelişimi için gereklidir, hücre bölünmesi ve hücrelerin büyümesine yardımcı olur. Eksikliği durumunda kök sistemi çok zayıflar, gelişme çok zayıflar veya tamamen durur, meyveler yumuşar, dayanıklılıkları azalır.

MAGNEZYUM
Klorofilin yapısında yer alır ve bu nedenle bitkide fotosentez için çok önemlidir. Bu nedenle, eksikliği sonucunda bitkilerde gelişme zayıflar, tohum ve meyve oluşumu zayıflar, meyve dökülmesi fazlalaşır. Ayrıca, bitkide şeker, yağ ve nişasta oluşumuna katkıda bulunur.

KÜKÜRT
Kükürt, bitki bünyesindeki çeşitli fonksiyonlarından dolayı ürün miktarını ve ürünün kalitesini etkiler. Bitkilerde protein, enzimler ve vitaminlerin işlevlerine yardımcı olur. PH’sı yüksek topraklarda pH’yı düşürmede etkili olur.

DEMİR
Demir bitkilerde klorofil oluşumu için mutlak gereklidir. Fotosenteze, protein ve karbonhidrat oluşumuna, solunuma ve çoğu enzimin faaliyetine yardımcı olur. Kireç oranı yüksek topraklarda bitki tarafından alımı zorlaşır. Eksikliğinde gelişme geriler, kalite ve verim azalır.

ÇİNKO
Çinko bitkilerde klorofil oluşumu ve gelişmeyi teşvik eden hormonların faaliyetleri için gereklidir. Suyun bitkiye alınımı ve kullanımında görev alır. Fazla miktarlarda yapılan fosforlu gübreleme, potasyumu yüksek topraklar ve kireçli topraklar çinko noksanlığına neden olmaktadır. Noksanlığı durumunda bitki gelişiminde gerileme, yaprak boyunda azalma ve şeklinde bozulma, meyve boyu ve gelişiminde azalmalar görülür.

BAKIR
Bakır, bitkilerde klorofil üretimi için gereklidir ve fotosenteze yardımcı olur. Bitkide su hareketinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır ve tohum üretimi için gereklidir. Eksikliği durumunda gelişme ve verim azalmaktadır.

MANGAN
Demir ile birlikte klorofil oluşumuna yardım eder. Bu nedenle fotosentez için gereklidir. Bitkilerde çeşitli enzimlerin işleyişinde etkilidir ve aynı zamanda protein ve karbonhidrat oluşumunda rol oynar. Bitki gelişmesine yardımcı olmak için bakır, demir ve çinko ile kombinasyonlar oluşturur.

BOR
Bor çiçek ve meyve tutumu ile oluşumuna katkıda bulunur, polenlerin varlığını sürdürmelerini sağlar. Hücre zarlarının dayanıklılığını artırarak bitkilere direnç kazandırır. Noksanlığı durumunda çiçeklenme, tohum ve meyve tutumu azalırken büyüme noktalarında ölümler görülmektedir.

MOLİBDEN
Azotun bitkiler tarafından alımı ve kullanımında etkilidir. Demir ve fosforun kullanılmasında rol oynamaktadır. Noksanlığında toprak kaynaklı hastalıklar bitkide daha kolay ilerler, çiçekler solar, bitki boysuzlaşır. Bitkide C vitamini oluşumu engellenir, klorofil miktarında azalma ve dolayısıyla gelişme çok zayıflar.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Lion 15.30.15+Mikro Element Şelatlı Toz Gübre (20 kg) Lion 15.30.15+Mikro Element Şelatlı Toz damlama gübresi satışı damala gübresi satın almanın en kolay yolu E-fidancim.com'da. EJPQVXZ9 Lion 15.30.15+Mikro Element Şelatlı Toz Gübre (20 kg)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.