Açık Kök Hamburg Misketi Üzüm(Asma-Bağ) Fidanı
Hamburg Misketi Üzüm(Bağ) Çeşidi ve Özellikleri
Yabancı orijinli bir çeşit olmasına karşılık yıllarca Marmara ve İç Anadolu Bölgelerinde yetiştirilen orta iri taneli(4-5 g),siyah, yuvarlak şekilli ve orta kalın kabukludur. Tane içi etli,sulu, tatlı ve misket kokuludur. 2-3 çekirdekli, konik salkımlı, orta büyüklükte salkımlara sahiptir. Orta kuvvette gelişen asmaları çok verimlidir fakat çok yüklemeden kaçınılmalıdır aksi halde renklenme iyi olmaz. Hamburg misketi ayrıca Marmara bölgesinde Çavuş çeşidine tozlayıcı olarak da yaygın olarak kullanılmaktadır. Sofralık, şaraplık ve şıralık olarak kullanılabilen bir çeşittir. Hem sofralık hem de şaraplık olarak değerlendirilen kokulu bir çeşittir. Yaygın olarak Marmara ve Orta Anadolu Bölgesi'nde yetişir. Omcaları kuvvetli gelişir, verimi iyidir. Kısa veya karışık budanır. Orta kalın kabuklu ve siyah renklidir.
-Hamburg Misketi Üzüm Hasat Zamanı: Ağustos ayı 2. haftasından itibaren hasada başlanır.(Hasat tarihi bölgelere göre değişebilir)
-Hamburg Misketi Üzüm Fidanı Hobi Amaçlı Dikim Rakımı: Her rakıma kolaylıkla dikimi yapılabilir.
-Hamburg Misketi Üzüm Fidanı Gönderimi: Özel üretim fidan kutusu.
-Hamburg Misketi Üzüm Fidanı Üretimi: Üzüm fidanı üretimi çelik veya aşı ile üretilmektedir.
-Üzüm Fidan Durumu: Açık kök bir formda gönderilmektedir.
-Hamburg Misketi Üzüm Fidanı Mevsimsel Durumu: Üzüm fidanları yaprak döken bir bitkidir. Kışın size ürünler bir dal parçası gibi gelebilir bu durum sizi üzmesin uç kısmını makas yardımıyla kestiğinizde yeşil dokuyu yani canlı dokuyu göreceksiniz.
-Hamburg Misketi Üzüm Fidanı Dikim Mesafesi: Üzüm fidanlarında fidanlar arası 2 metre, sıra arası 5 metre
-Hamburg Misketi Üzüm Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa. Kışın iklim çok kurak gitmezse sulama yapılmaz.
-Üzüm Fidanı Zararlı Mücadelesi: Üzüm fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı , meyve iç kurdu ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir. Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunu ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın. Bitkinin yapraklarının hem altına hem de üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız. Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız çıkartabilirsiniz. Her ağaca baharla beraber 1 renkli kokulu yapışkan tuzak koymakta fayda vardır.